- Vyhlašovatelem soutěže SVOČ je Fakulta textilní, Fakulta strojní, Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií a Ekonomická fakulta Technické univerzity v Liberci.
- Soutěže se může zúčastnit každý student, který je v době přihlášení do soutěže studentem bakalářského, magisterského nebo doktorského studia Technické univerzity v Liberci. Každý příspěvek má pouze jednoho autora.
- Soutěž SVOČ se koná dne 3. června 2015 v prostorách budovy G Technické univerzity v Libereci. Účastníci zde přednesou referát o své soutěžní práci. Odborné poroty vyberou nejlepší práce, které budou oceněny diplomy, finančními a věcnými cenami.
- Soutěž proběhne ve 4 sekcích:
- TEXTIL
- STROJÍRENSTVÍ
- MECHATRONIKA
- EKONOMIKA
- Podle počtu přihlášených soutěžních prací budou jednotlivé sekce případně rozděleny do dílčích sekcí dle studijních programů (bakalářský, navazující magisterský, doktorský). Sekce/dílčí sekce se uskuteční jen v případě, že bude zaregistrováno alespoň 5 příspěvků.
- V případě, že v sekci/dílčí sekci bude registrováno více jak 15 příspěvků, hodnotící komise si vyhrazuje právo učinit předvýběr prací do soutěže, a to z kapacitních a časových důvodů. Organizátoři vyrozumí studenty, kteří budou vybráni.
- Studenti zašlou soutěžní práci na email: registrace.svoc@seznam.cz, dle vzoru uvedeného v instrukcích.
- Nepřipouští se soutěžní práce, které již byly přihlášeny v předchozích ročnících SVOČ.
- Termín pro zaslání práce elektronickou formou je do 20. května 2015 (do 12:00 hod.).
- Studenti dále zajistí doručení jednoho vytištěného exempláře soutěžní práce (do 20. května 2015) do rukou organizátorky Ing. Veroniky Šafářové, Ph.D. (budova B, 2. patro, Katedra materiálového inženýrství, Fakulta textilní TUL).
- Soutěžní práce budou hodnoceny podle následujících kritérií:
- vlastní výsledky, případně přínos práce
- celkové zpracování práce
- prezentace práce a odborná rozprava
- Organizátoři si vyhrazují právo vyřadit práci, pokud neodpovídá zaměření soutěže.
- Soutěžícím a porotcům soutěže SVOČ bude zajištěno občerstvení.